Q.U.R.A.I.S.Y.A.H

Q.U.R.A.I.S.Y.A.H
Just smile and the world will smile along with you...

A

Abadan Abada..

Abadan Abada..

About Me

My photo
Klang, Selangor, Malaysia
***ALLAH The Almighty... *** Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani... ***TEACHER to be..... insyaallah*** Agi idup agi ngelaban~ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ..(¯`v´¯)..♥ Allah i'm simple...but sElAMber.....choosy..but not too much....happy and GILE-GILE.... ***Hidup ni macam main MAHJUNG, yg KALAH balik; yg MENANG steady, yg BIJAK disanjung; yg NGOK balik study.......♥♥♥ P/s: . Al-Quran dan Sunnah sebagai panduan Hidup..... ……..♥..…♥ …..♥..…♥ …♥..….♥ .. ♥.…♥.♥……♥… ……♥..….♥ ♥..♥….♥…. ♥ ♥.. …♥….♥. ♥ . ♥..…♥..♥…♥ .. ♥ ♥…♥ …♥….…♥ …..♥……♥ ……..♥….…♥ ………..♥…♥ ……………♥…….♥ ………………♥..…♥ …………………♥…..♥ ………………….♥..♥ ...................♥ ...Allah...~

Wednesday, February 19, 2014

A L H A M D U L I L L A H. . . . .




             "dia telah sedarkan saya bahawa saya buat kerja tak semenggah"



      Saya jawab "terima kasih tegur saya. Saya akan baiki semester ini."


Kita DOA diam ja. Semoga awak bahagia ya. 
Kita tak reti nak mesra-mesra dengan kawan. 
Kita sedar dah jadi seorang yang periang terus jadi senyap selepas kehilangan ayah tercinta. 
Kita tak tau la kenapa boleh jadi pendiam dan tertutup macam itu. 


            Awak kata saya 'Penyegan' kut.. Saya gelak dalam hati"



                   -------->T E R I M A      K A S I H      K A W A N
             Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sudah lama tak update dalam belog ini. Macam kekok saja. hari ni entri tak berat, beberapa hari ini saya terbaca dan ter'tune' channel kat TV tentang kisah bayi yang dilahirkan dan mengalami masalah komplikasi jantung dan hati. Kini bermula lah kisah tabah hati seorang ibu bapa bermula. kisah pertama, anak Adzeriefaiz, seorang pengacara dan penerbit di sebuah stesen televisyen, Adra Afieya yang mengidap penyakit Biliary Atresia. Kos pembedahan dan lain-lain mencecah 1JutaMYR.  manakala kes yang kedua saya ketahui anak Fynn Jamal, Bakti Arjuna Fitri menghidap penyakit kronik hati yang menelan belanja 35K. Namun, Alhamdulillah berkat keperihatinan orang ramai Bakti Arjuna Fitri berjaya dibedah dengan selamat. semoga mereka ini yang diuji Allah sangat tabah dalam mengharungi ujianNya. 


A L L A H   M A HA   B E S A R. . . .