Q.U.R.A.I.S.Y.A.H

Q.U.R.A.I.S.Y.A.H
Just smile and the world will smile along with you...

A

Abadan Abada..

Abadan Abada..

About Me

My photo
Klang, Selangor, Malaysia
***ALLAH The Almighty... *** Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani... ***TEACHER to be..... insyaallah*** Agi idup agi ngelaban~ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ..(¯`v´¯)..♥ Allah i'm simple...but sElAMber.....choosy..but not too much....happy and GILE-GILE.... ***Hidup ni macam main MAHJUNG, yg KALAH balik; yg MENANG steady, yg BIJAK disanjung; yg NGOK balik study.......♥♥♥ P/s: . Al-Quran dan Sunnah sebagai panduan Hidup..... ……..♥..…♥ …..♥..…♥ …♥..….♥ .. ♥.…♥.♥……♥… ……♥..….♥ ♥..♥….♥…. ♥ ♥.. …♥….♥. ♥ . ♥..…♥..♥…♥ .. ♥ ♥…♥ …♥….…♥ …..♥……♥ ……..♥….…♥ ………..♥…♥ ……………♥…….♥ ………………♥..…♥ …………………♥…..♥ ………………….♥..♥ ...................♥ ...Allah...~

Wednesday, February 23, 2011

ISLAMIC INSIDE 1: Hukum SIHIR dan orang yang mempelajari dan nengamalkannya...

Assalamualaikum Selamat Pagi...here I got this an article by a book .The title is Terapi Ruqyah...let's read together..

     Sebahagian besar ulama salaf menyatakan bahawa mempelajari ilmu sihir adalah haram. Sementara orang yang mengamalkan sihir dihukum kafir. Murid-murid Imam Ahmad menghukum kafir kepada sesipa yang mempelajari sihir, walaupun tidak mengamalkannnya, dan orang yang mengajarkan sihir. Sebahagian ulama fiqah meletakkan hukuman bunuh keatas pengamal sihir ini.
 Firman Allah, maksudnya:


  "Sedang ahli sihir itu tidak akan beroleh kejayaan, dimana sahaja dia berada."
                                                                                     (Surah Taha:ayat 20:69)






selepas keluar dewan...T.I.R.U..sapa?????

Assalamualaikum....semalam adalah peperiksaan menjawab kertas kedua  terakhir bagi subjek Speaking and Listening..hmm memang agak mencabar la..tp still ok sebab ade keluar sikit2 hahaha...nevermind lah yang penting dah jawab...saje jer keluar lambat2 sebab nak tunggu Kak Sarah kuar same..tp hmm haram jadah tunggu lme sangat..blah dulu la...sampai kat luar ..tetibe sok sek org berkata tentang seorang pelajar yang ditangkap meniru dalam dewan peperiksaan..sapa eh??? nak taw gak..tp hmm..harap2 la bukan budak kos sy sendiri..simpang-lah..hahaha...tapi mau tau sangat sapa yang meniru 2..

                                                          

Kalau Ya pun tak tau jangan la meniru risiko nya kelak ...xdapatlah dikata..kena gantung pengajian la..kena gantung dari mengambil peperiksaan la..kena buang kolej lah  la,,mak bapak mesti marah@ sedih..hancur harapan mereka... Fikir-fikir kanlah...