Q.U.R.A.I.S.Y.A.H

Q.U.R.A.I.S.Y.A.H
Just smile and the world will smile along with you...

A

Abadan Abada..

Abadan Abada..

About Me

My photo
Klang, Selangor, Malaysia
***ALLAH The Almighty... *** Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani... ***TEACHER to be..... insyaallah*** Agi idup agi ngelaban~ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ..(¯`v´¯)..♥ Allah i'm simple...but sElAMber.....choosy..but not too much....happy and GILE-GILE.... ***Hidup ni macam main MAHJUNG, yg KALAH balik; yg MENANG steady, yg BIJAK disanjung; yg NGOK balik study.......♥♥♥ P/s: . Al-Quran dan Sunnah sebagai panduan Hidup..... ……..♥..…♥ …..♥..…♥ …♥..….♥ .. ♥.…♥.♥……♥… ……♥..….♥ ♥..♥….♥…. ♥ ♥.. …♥….♥. ♥ . ♥..…♥..♥…♥ .. ♥ ♥…♥ …♥….…♥ …..♥……♥ ……..♥….…♥ ………..♥…♥ ……………♥…….♥ ………………♥..…♥ …………………♥…..♥ ………………….♥..♥ ...................♥ ...Allah...~

Monday, February 28, 2011

Music SIDE......

MUSE


"Starlight"-MUSE

Far away
This ship is taking me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

Starlight
I will be chasing the starlight
Until the end of my life
I don't know if it's worth it anymore

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

My life
You electrify my life
 Let's conspire to ignite
ll the souls that would die just to feel alive






 
 
But I'll never let you go
If you promised not to fade away
Never fade away

Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

Far away
This ship is taking me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

And I'll never let you go
If you promise not to fade away
Never fade away

Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms
I just wanted to hold






MUSE-Starlight
 

Saturday, February 26, 2011

Sauna malam2..

assalamualaikum..hmmm rase pening la selepas sauna ni..mmm ingatkan balik umah dapat la rilek n on9 dengan tenang tetapi ketenangan ancus selepas mendengar akn di"sauna"kan ..OMGosh!!...Sauna is RUNNING.........owh panasnya..xtahan td..lemas ..menangis gak..xtahan..sib bek fobia da berlalu...


HURU...hara Hidup..jawapan BalaS HATI....

Assalamualaikum...today i got dizzy because I have to replied an "answer" ..I hope you're
                              not touching with my decision ..'cause I have made up my mind.... 
  sorry to say...I Can't....Ini prinsip hidup saya ok... 
               so klu tak boleh ikut just leave me ALONE...serik la hidup kalau orang minta jawapan yang berbalas dengan hati..aduuhhh TRAUMA la....




PeNat dan penat...KEM BESAR@ B.I.G

Assalamualaikum..huhuhu bertemu lagi kita hmm..hari ni bru dapat update sbb semalaman dijalanan@ dlm train ...hari ni bru dapat rehat2 n rillek..hmm semalam pagi ade paper..then petang pun ada paper lg..huh  sejuk btul jawab paper dalam  hujan..meriah...mengantuk plak 2..haha..xpe la janji dapat balik umah..hahah next week g Kem Bina Insan Guru..so xdapat balik..la ni bru dapat balik...next week...so xtaw lg ble ley balik..lg 2 miggu lg xtaw la blek tak..huhuhu xtaw la mcm ne..ingatkan balik rumah dapat jumpe abang saya yang baru pulang dari Mesir gara-gara huru-hara di Mesir baru2 ni...tp mcm xdapt jumpe jer..yela die da nak balik MESIR semula..so..xde rezeki kot...xpelah..Ym  yola bang..hahaha..

Thursday, February 24, 2011

SERABUT dan SERABUT.....

               Assalamualaikum..hahaha readers sekalian..masalah ku semakin runcing..hahaha sebab hahaha(da mcm org gila da gelak) ttetiba dapat information esok ada paper Ulangan untuk subjek DPEV1103..arrrrrgggghhhh!!! Crazy Damn MUCH!!!!  mana satu saya nak study niyh...TESL methodology dulu ke or  Varieties of English...sebab sume subjek 2 memang agak2 berat...OMG please help me!!
 Harap lah dapat Jawab exam esok....dengan cemerlang ..lg..saya kne berjaya dengan cemerlang .ketepikan segala masalah dan bencana alam yang melanda..BTW have fun guys...to TESLIAN sekalian GOOD !!! ^_^











Wednesday, February 23, 2011

ISLAMIC INSIDE 1: Hukum SIHIR dan orang yang mempelajari dan nengamalkannya...

Assalamualaikum Selamat Pagi...here I got this an article by a book .The title is Terapi Ruqyah...let's read together..

     Sebahagian besar ulama salaf menyatakan bahawa mempelajari ilmu sihir adalah haram. Sementara orang yang mengamalkan sihir dihukum kafir. Murid-murid Imam Ahmad menghukum kafir kepada sesipa yang mempelajari sihir, walaupun tidak mengamalkannnya, dan orang yang mengajarkan sihir. Sebahagian ulama fiqah meletakkan hukuman bunuh keatas pengamal sihir ini.
 Firman Allah, maksudnya:


  "Sedang ahli sihir itu tidak akan beroleh kejayaan, dimana sahaja dia berada."
                                                                                     (Surah Taha:ayat 20:69)






selepas keluar dewan...T.I.R.U..sapa?????

Assalamualaikum....semalam adalah peperiksaan menjawab kertas kedua  terakhir bagi subjek Speaking and Listening..hmm memang agak mencabar la..tp still ok sebab ade keluar sikit2 hahaha...nevermind lah yang penting dah jawab...saje jer keluar lambat2 sebab nak tunggu Kak Sarah kuar same..tp hmm haram jadah tunggu lme sangat..blah dulu la...sampai kat luar ..tetibe sok sek org berkata tentang seorang pelajar yang ditangkap meniru dalam dewan peperiksaan..sapa eh??? nak taw gak..tp hmm..harap2 la bukan budak kos sy sendiri..simpang-lah..hahaha...tapi mau tau sangat sapa yang meniru 2..

                                                          

Kalau Ya pun tak tau jangan la meniru risiko nya kelak ...xdapatlah dikata..kena gantung pengajian la..kena gantung dari mengambil peperiksaan la..kena buang kolej lah  la,,mak bapak mesti marah@ sedih..hancur harapan mereka... Fikir-fikir kanlah...

Saturday, February 19, 2011

SANTAI jap....Persediaan menghadapi PEPERIKSAAN...

Santai2 jgak ..esok sy ada paper ..paling susah la bagi saye..subjek Discourse & Pragmatics....perh nama nk UP jer (hak3..gelak jahat)........tapi disebabkan terlalu penat saye pun post la..bende niyh..kesian classmate sy..Kak Sarah..dari tadi dok ceramah kat sy pasal subjek niyh..sy dengar tp  tak taw la masuk tak....yang penting kami belajar sama-sama...si Hamiza ni member saye pulak tido lg..maklum lah penat study sampai pukul 2 pagi..macam sy jugak...xpelah yang penting saya da study sampai BAB 4 ..3 Chapter to go..GOOD LUCK..(^_^)

Hye ALL..Assalamualaikum...

Good Morning everyone..haii ape kbr semua ..hahaha I xtaw nk ckp pe..sajer je celah pepagi niyh..saye slalu bgun awl pagi?? knape sbb umi sy ckp klu tdo lepas suboh....rezeki MAHAL..sbb 2 sy xmau tdo...nk murah rezeki....ngeh3. so kat sini bermulanya kisah hidup saya...da lme da tp tak termampu nk wat blog pasal sy...then ni la first pose..nty you all akn taw selanjutnya hak3,..adios~