Q.U.R.A.I.S.Y.A.H

Q.U.R.A.I.S.Y.A.H
Just smile and the world will smile along with you...

A

Abadan Abada..

Abadan Abada..

About Me

My photo
Klang, Selangor, Malaysia
***ALLAH The Almighty... *** Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani... ***TEACHER to be..... insyaallah*** Agi idup agi ngelaban~ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ..(¯`v´¯)..♥ Allah i'm simple...but sElAMber.....choosy..but not too much....happy and GILE-GILE.... ***Hidup ni macam main MAHJUNG, yg KALAH balik; yg MENANG steady, yg BIJAK disanjung; yg NGOK balik study.......♥♥♥ P/s: . Al-Quran dan Sunnah sebagai panduan Hidup..... ……..♥..…♥ …..♥..…♥ …♥..….♥ .. ♥.…♥.♥……♥… ……♥..….♥ ♥..♥….♥…. ♥ ♥.. …♥….♥. ♥ . ♥..…♥..♥…♥ .. ♥ ♥…♥ …♥….…♥ …..♥……♥ ……..♥….…♥ ………..♥…♥ ……………♥…….♥ ………………♥..…♥ …………………♥…..♥ ………………….♥..♥ ...................♥ ...Allah...~

Sunday, March 27, 2011

HangOut ngn Member BoBO....

SYU...
Tengah tunggu Order..ehehe..peace!!

PIZZA HUT
still waitin'
mushroom sup..yummey..
peace SEMUA !!!!
pose ramai2 yeeahhh!!

Sir !!!... SIR.....!!!! KERETA SIR KENE CALAR !!!!.....TERUK !!!!

MASA: 8.00pm
TEMPAT: BT 1245
HARI: Rabu(1 Ramadhan)
agenda: Sir Hairol ..in memories......FAREWELL@ Jamuan 1 Ramadhan 2010

hermm....(T_T) tetibe miss kat SIR HAIROL AZMY BIN HAIRAN....yg telah banyak membantu dalam mengenal erti A TEACHER and HOW TO BE A GOOD TEACHER???...




           Masa niyh kami semua sedang MIcro-teaching..then class rep sy plan ngn member Zur'ain@ Juju... g la SET-up props untuk part niyh..sya masa 2 memainkan peranan dalam melengahkan masa sir Hairol memalui presentation Micro teaching saya..hahaha..samapai sir suruh cut..tapi sy wat bodo jer..hahaha..yela sir xbleh bersuara sebab tengah record..hahaha padan muka..sampai muke sir ketat dah ..lme sangt sy punyer microteaching... 




sampai la satu ketika kawan sy signal.."CUT"..bru sy end of THE LESSON..hahahabru la sir senyum seribu makna..hahahaha..jahatkan..tapi nevermind la..pastu sir bagi ceramah sikit sebelum balik .then ttbe ade berita gempar...juju datang membawa kabar..SIR!! SIR!!..KERETA SIR KERETA KENE CALAR!!!..sir dengan muka cuak nya berkata.."BETUK KE JUJU???!!!!...MANA AWK TAU????!!....then Juju balas..."MARI IKUT SAYA SIR...!!..CEPAT SIR!!!..hahahaha..masing-masing muka cuak membuntuti sir Hairol....da sampai kat depan BT 1116..ttbe Juju lencong ke dalam kelas tu..then sir pun ikut...then.......



                    "TARAAAAAAAAAAA..SURPRISE!!!!....Happy Ramadhan Day sir Hairol.!!! kami berkata serentak...masing gelak besar..hahahahahahhaa..soNok dapat kenekan Sir Hairol...then sir ckp" oh ho..nevermind,..today is your time,...Next time is my time..heheehhehe" ..



Jamuan kami dimulakan dengan bacaan doa oleh Ahmad Farouq dan kek mula lah dibahagikan malam 2 sanagt meriah...waluapun party kami niyh private party..tapi meriah sangat...majlis ni berlangsung sampai pukul 11.malam..adooiiiiii tak pasal2 la kami ene halau ngn PAK GUARD,...!!! arghhhhh!!! anti giler babeng ngn PakGuard kat KUIS niyh..lg2 yg ske saman orang 2...menyampah..hahaha.namun sir Hairol sentiasa dalam ingtan kami...

Thursday, March 24, 2011

Workhaholic....Are YOU????

assalamulaikum..hahaha..nice to see u again..hahhaha


NOW..lets find are YOU workhaholic???


  • PEJABAT macam rumah keDUA
  • bersemangat dan cenderung untuk memikul tanggungjawab dan serta tugasan di tempat kerja..
  • klu boleh hari minggu pun ke pejabat.
  • kamu membawa segala perlatan pejabat walau kemana sahaja sehingga lah sewaktu kamu bercuti.
  • Bgai sahabat aktiviti membeli-belah,berenang, menonton movie adalah hobi mereka..tetapi bagi kamu..kerja dalah segala-galanya.
  • tak melepak dengan rakan ..tapi sebaliknya di tempat kerja anda..
  • Gelisah apabila bercuti lama..
  • kerap letih dan gagal mengawal perasaan..
 so, sekarang ni you all ade x simptom niyh..klu de sah la.....WORKHAHOLC!!!





Sunday, March 20, 2011

AKU x CoOL???.....kau COOL ke ...??? PiliH kawan......

  by : REMAJA

         hye all...k kli ni segmen anda mau dikenali sebagai remaja COOL??? hmm.. lets see..





1. Hindari Sebelum Terlambat....

Dalam Islam, Kita digalakkan menghindar sebelum terlambat..kalau sudah terjebak susah nak patah balik. Sebagai remaja naluri ingin mencuba sememangnya kuat, namun sebelum mencuba , cubalah fikir-fikir dahulu sebagai remaja yang waras,perlu bersedia dengan segala macam bahaya dan akibat dari sesuatu perbuatan. so jangan lah mencuba sesuatu yang sia-sia...




2. Memilih KAWAN Yang Baik...

Kebanyakan kes jenayah dalam kalangan remaja akibat pengaruh kawan. Sebagai remaja sealau didorong dengan rasa mahu berkawan dan diterima dalam satu kelompok. Kadangkala dengan budak nakal, kita rasa hebat, diri diterima malah ini menolong menjadi seorang remaja yang mudah terjebak dengan jenayah dan sebagainya. Rasulullah sendiri menegaskan bahawa dalam hadis riwayat Muslim,  

"Perumpamaan berkawan dengan orang baik dan berkawan dengan orang jahat tidak ubah seperti berkawan dengan penjual minyak wangi, atau tukang tiup api di bengkel tukang besi. Jika berkwan dengan penjual minyak wangi, adakalanya kita akan dipalit minyak wangi, atau kita beli daripadanya,atau setidak-tidaknya kita dapat mencium harumannya. Jika berkawan dengan peniup api,adakalanya pakaian kita boleh terbakar atau setidak-tidaknya boleh tercium
bau busuk." 
         
  Hadis ini menjadi garis panduan bagi kita dalam memilih kawan kita sebenarnya adalah cermin peribadi kita juga.


3. Belum Terlambat...

Bagi yang sudah terjebak , masih belum terlambat lagi untuk kembali ke pangkal jalan.dalam hadis riwayat Bukhari, ada kisah seorang pemuda yang membunuh 99 orang . Suatu ketika dia mendapat hidayah dari Allah s.w.t dan ingin berubah. Pemuda ini bertemu dengan seorang pendita untuk bertanya pandangannya.Pendeta itu memberikan jawapan yang negatif, bahawa pemuda itu tiada harapan lagi untuk kembali. Mara mendengar jawapan itu, pemuda itu terus membunuh pendeta berkenaan, menjadikan bilangan mangsnya 100 orang.. Namun pemuda itu masih mahu berubah lalu dia pergi menemui seorang ulama. Ulama itu menasihati pemuda itu dengan memberikan harapan bahawa pintu taubat masih tidk pernah tertutup.Pemuda itu disarankan supaya pergi ke suatu negeri yang penduduknya menyembah Allah. Malangnya, dalam perjalanan, dia telah jatuh sakit dan meninggal dunia .



                   Malaikat rahmat dan malaikat azab berebut mahu menganbil mayatnya. Alasan malaikat rahmat, pemuda itu sudah bertaubat dan dalam perjalanan kearah kebaikan. Malaikat azab pula memberikan alasan bahawa pemuda itu belum pernah melakukan kebaikan. Allah utuskan malaikat lain untuk menjadi pendamai. Malaikat alin mencadangkan supaya diukur jarak antara negeri yang ditinggalkan dengan destinasi yang dituju. Jika lebih dekat dengan negeri asalnya, bermakna pemuda ini masih jauh dari kebaikan. Jika sudah dekat dengan destinasi, bermakna dia sudah berada diambang kebaikan. Selepas diukur, ternyata pemuda itu memang sudah dekat dengan destinasi  yang dituju. Akhirnya pemuda itu jadi milik malaikat rahmat..Lihat betapa indahnya jika kita dapat kembali ke pangkal jalan.... Segala isi dilangit dan dibumi sentiasa berzikir dan berdoa kepada orang yang sentiasa bertaubat dan kearah kebaikan..wslm..




Tuesday, March 15, 2011

sekarang saya dah xda..... ;)

 assalamualaikum..kali just nak cuci minda ..anda boleh fikirkan sama ada baik or tak..have fun yerp ....
By : Ayu ( bukan nama sebenar)


         
     Suatu hari aku dapat call dari someone...die ni lelaki ..owh rupenye salah nombor..aku pun marah-marah la die...sebab da salah nombor lepastu marah2 aku plak..kate aku pakai nombor kawan die..then selang beberapa hari..die call aku tapi aku xangkt..hmm da marah2 aku ade hati nk call aku..hahaha jahatnye aku..then da banyak kali aku xangkat ..die pun anta mesej..katenye..."salam..awak saya minta maaf marah2 kat awak ari 2..rupe2nye kawan saya dah lma tukar no. sy jer tak tahu..maaf..maaf sebab marah2 awk..."...pas aku baca mesej die aku trus gelak hahaha..lawak la..baru padan muka kau..ari 2 berlagak sangat..selang beberapa hari...die ttbe anta mesej kat aku..tpi kali ni mesej pasal dakwah plak...aku xbalas ..lantak kau la nk berdakwah ke ape ke...ade aku kisah??? ...suatu hari dia call aku . Tergerak plak hati aku nak angkat ..then dia cakap nak berkawan ngn aku..aku xtau la nape ttbe aku cakap ok...kami pun kawan....


Hampir 3 bulan kami bersahabat...die duduk kat skolah asrama tapi bawak handphone mang berani lah...hahaha..then suatu hari sedang kitorng 'super saver' die pon cakap..."sudikah awak menjadi teman wanita saya" berbunga hati aku wehh..hahaha..aku pun trus kata setuju..happy tak terhingga...sejak dari 2..hubungan kami menjadi lebih intim...kami sering berhubungan..



       Kini hampir setahun hubungan kami berlalu..kisah suka dan duka dikongsi bersama..sampai suatu hari die terkantoi ngn aku ...time 2 aku hack la Myspace die..hahaha saje je kan..tapi xsangka plak banyak giler mesej pompuan yang tah pape tah.aku ..aku trus call adik die tanyekan hal yang sebenar...then rupenye adik die tau hal ni...adik die ckp die ni kaki pompuan dulu...tp skrg tak taw...hmm
ape lagi aku punye la hangin..malam 2 aku gaduh besar ngn die...aku cakap nk putus..tp die beriya-iya nak kembali pada aku..die janji yang die akan berubah..ok fine aku terima ..then kami pun berbaik semula..dia pun da semakin berubah...alhamdulillah...tapi sejak akhir2 die semakin sibuk dengan kerja semenjak dinaikkan pangkat....dia bekerja di sebuah hotel tiga bintang yang terkemuka...semakin hari dia semakin sibuk...aku semakin terpinggir...dan terpinggir...aku sedih sangat setiap hari aku menunggu panggilan darinya..sampai tertido..maklum lah die kerja shift..jadi tak tentu lah masamnya.tapi die tetap kan call aku walaupun pukul 3 pagi..walaupun selepas waktu dia bekerja..aku tak kisah sebab die tetap akan call aku walau macam mana sekalipun...


               hubungan kami sudah menjangkau 2 tahun ...alhamdulillah...die xabaikan aku..cuma kadang dia    buzy sikit....sampai pada suatu hari aku bertanyakan pada dia ..sampai bila kita perlu macam niyh...hubungan ni mesti perlukan restu keluarga...tiba-tiba mood dia berubah dan dia terus marah..aku cuma menyatakan hal yang benar..salahkah aku??....sejak dari itu aku hanya mampu berdoa kepada Allah jika dialah jodohku maka dekatkanlah hatinya demgam hatiku...hari berganti hari ..hubungan kami semakin dingin...sehimggalah suatu hari dia menyatkan hasratnya untuk melepaskan aku..katanya mungkin kita tiada jodoh...mataku berkaca..hatiku bagai segelas kaca nag terhempas dari tempat tinggi..betapa hancur nya hatiku...aku sedih tak terhingga...dia telah meninggal kan aku begitu sahaja betapa hancurnya hatiku..berbulan lamanya aku cuba untuk melupakannya..sehinggalah aku menjadi semakin benci padanya...dan sekarng kulihat hidup kau semakin bahgia ...dan sekarang "saya dah xda" dalam hidup aku.....

Harry Potter-Plot Summary

       


          Harry's fourth year at Hogwarts is about to start and he is enjoying the summer vacation with his friends. They get the tickets to The Quidditch World Cup Final but after the match is over, people dressed like Lord Voldemort's 'Death Eaters' set a fire to all the visitors' tents, coupled with the appearance of Voldemort's symbol, the 'Dark Mark' in the sky, which causes a frenzy across the magical community. That same year, Hogwarts is hosting 'The Triwizard Tournament', a magical tournament between three well-known schools of magic : Hogwarts, Beauxbatons and Durmstrang. The contestants have to be above the age of 17, and are chosen by a magical object called Goblet of Fire. On the night of selection, however, the Goblet spews out four names instead of the usual three, with Harry unwittingly being selected as the Fourth Champion. Since the magic cannot be reversed, Harry is forced to go with it and brave three exceedingly difficult tasks.

Harry Potter returns to Hogwarts for his fourth year, where the Trizwizard tournament is becoming ready to begin. Students must be over 17 to enter, with the winner receiving eternal glory. Harry can't enter it this year...or can he. When his name is read out from the Goblet of Fire, everyone assumes that Harry Potter has cheated. Harry insists that he never placed his name in there, with someone else behind it. But Who? Harry must now survive through dragons, sea creatures and a terrifying maze, all before coming face-to-face with a particular dark wizard. 

Harry's fourth summer and the following year at Hogwarts are marked by the Quidditch World Cup and the Triwizard Tournament, in which student representatives from three different wizarding schools compete in a series of increasingly challenging contests. However, Voldemort's Death Eaters are gaining strength and even creating the Dark Mark giving evidence that the Dark Lord is ready to rise again. In the unsuspecting lives of the young wizard and witches at Hogwarts the competitors are selected by the goblet of fire, which this year makes a very surprising announcement: Hogwarts will have two representatives in the tournament, including Harry Potter! Will Harry be able to rise to the challenge for the Tri Wizard Tournament while keeping up with school or will the challenges along with Voldemort's rebirth be too much for the young hero?

Harry Potter and the Goblet of Fire takes us deeper into the characters' minds and the darkness of the Wizarding World. At the Quidditch World Cup, Voldemort's followers gather and wreak havoc. Then, at Hogwarts, a legendary event takes place. The Triwizard Tournament! The Goblet of Fire judges who gets in and who doesn't. On the fateful night, three champions are selected. But then the Goblet spits out one other. Harry's. These two major events point to the return of Lord Voldemort. Dumbledore and the other teachers sense it, but it is inevitable. And Harry is no longer safe at Hogwarts. This fourth installment is the most dramatic, and also the scariest. Let me just say that all does not necessarily end well...








MUSIC SIDE 3- HOLD MY HAND-MAHER ZAIN


I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fight

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold My Hand
There are many ways to do it right
Hold My Hand
Turn around and see what we have left behind
Hold My Hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you


Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because

Like it’s a daily basic affair

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold My Hand
There are many ways to do it right
Hold My Hand
Turn around and see what we have left behind
Hold My Hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor
There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor

We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors
You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors

So Hold My Hand
There are many ways to do it right
Hold My Hand

Turn around and see what have left behind

So Hold My Hand
There are many ways to do it right
Hold My Hand
Turn around and see what have left behind
Hold My Hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you....



Thursday, March 10, 2011

KAdang-KADANG..dan KADANG-kadang....

              kadang-kadang  kita tak jangka..orang yang sangat rapat dengan kita..orang yang sangat baik dan mungkin paling akrab dengan kita rupa-rupanya BACKstabber....sedihnyer...Allah jela yang tahu..kadang-kadang kita tak dapat nak jangka sesuatu perkara berlaku..tapi setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...Anggap lah segala maslah itu sebagai ujian dari allah untuk menguji Iman hambanya..tapi kita juga perlu berdoa semoga orang musuh dalam selimut ni..dapat hidayah dan bertaubat semula...kadang-kadang mereka tidak faham atau kes cemburu lah senag citer kan...tapi xpela..kalau rasa-rasa da tak bley ubah..tinggalkan je kawan macam ni..tapi kalau rasa-rsa bole ubah..insyaallah..hidup kita ni ibarat roda..sentiasa berputar..kadang-kadang kita diatas dan kadang-kadang kita dibawah...tapi kan susah la kalau hidup kita sentiasa ada yang memerhati..agak rimas..tak kisahlah nak ambil berat tapi jangan sampai tahap mengongkong...sangat teruk tu..hahahha


MUSIC SIDE 2- HUJAN-MUDA



Tamatlah zaman persekolahan
Ku masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi
Chorus
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua melangkah ke depan
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa

Waktu pergi mengaji
Ponteng kau dan aku macam tak biasa
Ulang Chorus 4x



AKU dan BELUKAR......Kalau sy da xde . . . . :)

Adaptasi by Anis Razak on Monday, November 8, 2010 at 4:00am
So , sape yg kuat nanges . . sila jgn bace . . :)



Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply.. 


Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..



Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah.. 



Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah..... 




HAAAAAAAAAAAAAAAAA ! Da bace ke ??? Sedihkan ???
Huuu~ Pasni xnk da bace ksh2 sedih . . . . T..T
Mmg xkn . . 
Semoga jadi pengajaran utk kite semua . .



Tuesday, March 8, 2011

Tanya sikit...TANYA BANYAK....

         Assalamualaikum...hmm saya da lme xpost new news..but This  sad sikit lah..ye la..almost 2 weeks KERAS macam Batu...hmm tak tahu lah ape salah saya..macam-macam kena 'Sembur'.." Hang pikiak hang baik SANGAT????..tapi sabar..coz sabar 2 separuh daripada IMan..semoga ALLAH melembutkan Hatinya...kalau marah lame2 pun tak guna..SILATURRAHIM akan terjejas..kan tak baik 2...nty boleh pecah belah masyarakat..MARAH lah saya selagi Saya ADA..mana Tahu lepas ni umur tak panjang da x dapat marah saya lagi..hahaha...tak apalah lagipun lepas ni semua akan berpisah..jadi tak terasa sangatlah..biar kamu dengan haluan kamu sendiri..DAN andai terkasar bahasa dan tersasul kata..........


          SAYA MINTA MAAF ......HALAL kan segala yang terLEBIH dan terKURANG....
    wassalam...







My Sketch...