Q.U.R.A.I.S.Y.A.H

Q.U.R.A.I.S.Y.A.H
Just smile and the world will smile along with you...

A

Abadan Abada..

Abadan Abada..

About Me

My photo
Klang, Selangor, Malaysia
***ALLAH The Almighty... *** Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani... ***TEACHER to be..... insyaallah*** Agi idup agi ngelaban~ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ..(¯`v´¯)..♥ Allah i'm simple...but sElAMber.....choosy..but not too much....happy and GILE-GILE.... ***Hidup ni macam main MAHJUNG, yg KALAH balik; yg MENANG steady, yg BIJAK disanjung; yg NGOK balik study.......♥♥♥ P/s: . Al-Quran dan Sunnah sebagai panduan Hidup..... ……..♥..…♥ …..♥..…♥ …♥..….♥ .. ♥.…♥.♥……♥… ……♥..….♥ ♥..♥….♥…. ♥ ♥.. …♥….♥. ♥ . ♥..…♥..♥…♥ .. ♥ ♥…♥ …♥….…♥ …..♥……♥ ……..♥….…♥ ………..♥…♥ ……………♥…….♥ ………………♥..…♥ …………………♥…..♥ ………………….♥..♥ ...................♥ ...Allah...~

Saturday, May 19, 2012

Sejenak Surau yang Usang......

          Assalamualaikum....huh penat betul semalam...lepas Breakfast terus study untuk Class Tuition...so plan hari ini very2 smooth..ok we go to the main post...
              ok actually masa 2 I'm rushed..nk cek result Temuduga Pendidikan ..masa 2 baru kuar result kan hasil Ujian MEdSI yang lepas..(ish ketepi dulu pasal 2..hahaha).....mase on the way nak balik umah lepa class tuition, rase lapar la sangt laa..baru perasan tak makan pagi..huiiiiii..pedih la perut...cari port nak berhenti makan...jam menunjukkan pukul 6.57 p.m...uiiiihh!!  xsolat asar lagi niyh....tapi perut lapar sngt..hmmm xpela..solat asar dulu la...then saya dropped by kat sebuah surau...seriously ysnag sangat2 surau tu tunggu masa nak roboh jer..tapi tak tau la knape nak jugak singgah kat situ....padahal kat depan sana ade masjid cantik tersergam indah....
        sy masuk surau 2 and tak sangka..surau tu ade telekung yang cantik2...sejadah baru and al-Quran baru...tapi sayangnya..keadaan sekeliling bersawang dan berdebu...Ya Allah terdetik dalam hati,terasa merendah diri dalam hati...(Hanya Allah jela tau rasa mase tuh)...sy terus menunaikn solat asar terlebih dahulu...rasa tenang sngt walaupun xda angin, tak ada kipas,tak ada aircond..tapi rasa sejuk sangat2...tenang sangtla...hilang segala rasa lapar dan dahaga tadi..tanpa membuang masa sy rayau2 la dalam surau 2..sya tengok senarai nama ahli AJK surau 2..guess what????????....CArta Oganisasi Surau kg xxxxxxxx 1965..huyoooooooo...lama sangat kot..den tak lahir lagi..ntah2 ahli ajk pun dah kembali ke rahmatulah...nampak sangat surau ni betul2 terbiar ..even ini hanyalah surau...kenapa nak biarkan sampai mcm 2 sekali..nampak sngat orang dah lame tak singgah atau imarah kan surau ni..saya bersyukur kerana Allah gerakkan hati syaya untuk siggah surau tu...kadang2 kita perlu tempat-tempat sebegini untuk munasabah diri kita ..munasabah amalan kita ..setakat mana amalan pahala kita yang telah kita kumpul..lihat keadaan akhir zaman....orang semakin mengunjungi kelab2 malam...menari sana sini..teguk air syaitan...surau dan masjid semakin sepi...saya bukan nak kata saya ni baik tapi sekadar mengingatkan diri sendiri and sape2 terbace klu terkena diri sendiri maaf la ye..sekian,wassalam...